Cytat:
|
Możesz uzasadnić swoją "radość"? Bo na razie to nic nie wnosisz do wątku prócz zamieszania.
PS. Dla twojej wiadomości - choć wątpię żeby to Cię przekonało jako osobę która uważa siebie za wszechwiedzącego w kwestii migającej "sprężynki" - identyczny przypadek miałem w swoim mondolocie z tego samego rocznika co kolega i było temu winne "zgubienie" kodu przez ECU. Było to z 3 albo 4 lata temu i do tej pory zero problemów pomimo przejechania prawie 100 tyś km.
Problem z zapchanym filtrem paliwa też był już poruszany na tym forum kilka razy i się b. podobnie objawiał. Więc proszę już nie wyskakuj za każdym razem z hasłem "wtryski do wymiany" jak ktoś tylko napisze, że ma migającą "sprężynkę".
|
Ludzie jak czytam, te bzdury to ręce opadają.
Chcecie żebym wyjaśnił to wyjaśniam.
Utrata kodu wtryskiwacza w sterowniku auta jest bardzo mało spotykane (nie wiem jakiego trzeba mieć pecha żeby to nastąpiło).
Ale jak już nastąpi to auta nie da się odpalić w sposó cywilizowany. Oczywiście jak mu się strzeli plaka to odpali tylko że długo to tak się nie pojeżdzi. Utrate kodu w steroniku można porównać do obwodu elektrycznego.
Jeżeli zrobisz dziure w przewodzie elektrycznym to obwód nie jest zamknięty i prąd nie płynie. Identycznie jest z kodami wtrysków w sterowniku. Komputer nie widząc kodu nie odpali auta i już.
Świetne teksty piszecie z tymi autami w stylu w moim mondeo i to 4 lata temu. Poprostu genialne. Często jest tak, że jak sie pytamy mechanika co było grane to coś walnie żeby poprostu coś powiedzieć.
Acha skąd wiem że utrata kodu jest bardzo mało prawdopodobna?
A no na podstawie takiej że ja naprawiam te wtryskiwacze zawodowo.
Utrata kodu jest możliwa na zasadzie :dzisiaj zobaczymy co się stanie gdy zrobimy to..."
Kolega ma objawy uszkodzonych wtryskiwaczy.
Trzeba je sprawdzic albo na aucie albo wyjąć i na stół probierczy.
Jak się naprawi wtryski to wówczas automatycznie trzeba wymienić filtr tylko na oryginalny DELPHI albo zamiennik Boscha.
Do jerzy.gorczynski
Pojedż do kogoś kto zna się na fordach DIESLACH
Po co wymieniać pompkę zasilającą przy baku ? Jak by nie działa to by się w ogóle nie dało auta odpalic (nigdy). Twój przypadek jest mniej wyrazisty niż kolegi, sprawdziłbym sterownik na pompie. Dlatego też jedz do innego mechanika.