View Single Post
Stary 16-04-2013, 23:02   #118
M.A.G.
FCP member

Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
Domyślnie Odp: Uklad zapłonowy - próba diagnozy poszarpywania

Hej - problem rozwiązany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Podjechałem wczoraj do elektryka, który najpierw sprawdził kable WN jakimś ustrojstwem - zakładał na kable klamrę, która była połączona z "latarką" dającą impulsy światła - podobno tak miało być Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Podpiął pod kompa - jak wspomniał maciaba - błędów nie wykazało, więc zabrał Galaktykę na krótką przejażdżkę - wrócił dosłownie po 20 sekundach i potwierdził przypuszczenie o cewce mówiąc, że 2 i 3 cylinder praktycznie nie daje oznak życia.

Ponieważ po drodze od niego mam ASO Forda zajechałem po cewkę, oczywiście cena oryginału mnie znokautowała (700zł), ale miły pan zaproponował również zamiennik NGK za 190zł, który nabyłem - czy zrobiłem dobrze to się pewnie wkrótce okaże - a przynajmniej rozbawiłem elektryka, który stwierdził, że taką cewkę to za "stówkę" by mi załatwił z hurtowni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Po wymianie cewki Galaktyka zaczęła "latać" jak należy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam.
M.A.G. jest offline   Odpowiedź z Cytatem