Witam,
Planuję porządnie podejść do tematu zabezpieczenia antykorozyjnego i przymocowaniu plastiku ochronnego na zagięciu blachy błotnika przednich kół
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie mam chlapaczy i ich nie chcę, stąd też muszę zapłacić {dodatkową} cenę za wybryk inżynierów/projektantów Forda. 2 lata temu odkleił się plastik chroniący tę część blachy za przednim kołem. Po odkręceniu załamałem się
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... rudzia, aż miło. Bez zbędnego zastanawiania i mając trochę wolnego czasu postanowiłem zadebiutować w lakiernictwie domowym: papier ścierny-papier wodny-"dezynfekcja"-podkład Pesto-grunt Pesto-klej Terostat 9220-sklejone do kupy i ... 2 lata złudnego spokoju... po zimie odkleiła się jedna osłonka nachodząca na rant blachy i moim oczom ukazała się mała, choć zaawansowana, pomarańczowa aura. Nawet nie chcę myśleć co się dzieje tam dalej.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Proszę o Wasze rady, informacje, propozycje, itp. w tej kwestii. Kto się z tym zmierzył i jakie ma efekty
Jaki klej polecacie do połączenia osłony plastikowej rantu z blachą - czy Terostat jest godny polecenia i nie będzie wchodził w rekację z powłoką lakierniczą. Myślę też o skorzystania z lakiernika...ale wiem, że będą mocno kręcić nosem...