View Single Post
Stary 18-04-2013, 00:03   #45
miller69
ford::average

Model: mondeo
Silnik: 2.0 145 km benzyna/lpg
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Oszustwa na podatku VAT w autach z impotrtu !!!!!!

Cytat:
Napisał RafałB Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W innym temacie Kolega mefkm napisał: ''w US babka powiedziała mi, ze nigdy nie szłyszała, aby niezapłaconym przez firmę słup podatkiem vat obarczono koncowego nabywce - który jest osoba prywatna i nabył to auto legalnie w Polsce od firmy (nie na helmuta)"

A ja odpisałem:

Amen.
Mój księgowy powiedział mi TO SAMO jakieś 2 miechy temu i ja to napisałem na forum,ale tutaj nadal w koło to samo...ehh
Witam.\
i w zasadzie wszystko jasne,moja koleżanka która jest inspektorem w US powiedziała , że można spać spokojnie.......alee.........., no właśnie
jako że żyjemy w tak wspaniałym Kraju gdzie nic nie jest proste i oczywiste , a już na pewno nie prawo podatkowe.
Jej przyjacielska rada była taka żeby dmuchać na zimne i odpuszczać sobie wszystkie niejasne transakcje!
Jak wiemy dla US wszyscy jesteśmy złodziejami i oszustami, którzy jeszcze nie dowiedli swojej niewinności , tak nas traktuje US ,gdy pojawiają się jakieś niejasności.
Jako przykład podała "aferę " sprzed kilku lat;gość na stacji paliw sprzedawał "lewe"paliwo( kupione bez akcyzy i vatu), klientom normalnie na paragon/fv , w końcu noga mu się powinęła i do tyłka dobrała mu się skarbówka do tej chwili wszystko zgodnie ze zdrowym rozsądkiem, ale co najciekawsze smutni panowie zapukali tez do klientów tej stacji , w celu ściągnięcia niezapłaconych w paliwie podatków......... .
ps ufffff ale się rozpisałem
pps koledzy jeżeli tylko macie możliwość kupujcie auta samodzielnie ,w bardziej cywilizowanych krajach,u nas nawet u oficjalnego dealera można wylecieć na minie
pzdr.
miller69 jest offline   Odpowiedź z Cytatem