Temat: [Mondeo 2000-2007] Jakie koła i opony
View Single Post
Stary 19-04-2013, 09:17   #237
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Jakie koła i opony

Cytat:
Napisał corneliusab Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja prawie tydzien temu nabylem droga kupna Vredestein Ultrac Vorti w rozmiarze 225/40/18. Jeszcze nic konkretnego napisac nie moge bo cieplo i slonce non stop ale sa ciche i wydaje mi sie, ze troche miekciejsze od Toyo Proxes 4, ktore mialem wczesniej na przedniej osi.

Pozdrawiam
Bardziej miękkie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał sseebbaa1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja jestem bardzo zadowolony z zamontowanych obecnie Goodyear Eagle F1 Asymmetric2 225/40R18 V1 92Y XL.
Można powiedzieć, że wręcz zbyt pewnie obecnie się czuję na mokrym na tych gumach. Tak się trzymają!
Kierowcy ze sportowym zacięciem, którzy nie zamierzają kłaniać się zakrętom, będą bardzo zadowoleni (i na suchym, i na mokrym). Szczerze polecam.
Ja mam od kilku lat GY Efficientgrip z 2 różnych roczników (09 i 10), 2 wyprodukowane we Francji i 2 w Niemczech, i co ciekawe mają nieco różniący się bieżnik. Jestem z nich ogólnie zadowolony, pomimo tego że straszono mnie o ich rzekomej wadliwości. Dwie mają przelatane 50tyś km i to będzie ich już chyba ostatni rok, więcej niż 15 tys km raczej nie wytrzymają. Są cały czas ciche, pomimo przebiegu. I jak dla mnie to b. dobrze sprawują się w zakrętach i na mokrym.

Ostatnio edytowane przez ethernal ; 19-04-2013 o 09:26
ethernal jest offline   Odpowiedź z Cytatem