View Single Post
Stary 21-04-2013, 09:56   #71
lewar81
ford::average

Model: Smax 2011
Silnik: 1.6 ecoboost
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Spadające obroty po wciśnęciu sprzęgła.

martinez i jak poradziłeś sobie z tym problemem ? borykam się z takimi samymi objawami od kiedy w marcu padł mi akumulator przy próbie odpalenia, a że byłem poza domem to odkręciłem klemę minusową bo była mocno zaśniedziała, oczyściłem, założyłem i odpalił od razu, jednak po przejechaniu 100 metrów do skrzyżowania nagle patrzę zgasł, i się zaczęło, przy wciskaniu sprzęgła i hamowaniu obroty do 500 później wzrastają, nieraz gasł, obecnie mam już nową Centre Future 60Ah także auto nie gaśnie, jednak obroty spadają.

Byłem u gazownika w tanowie, twierdził że po stronie gazu jest wszystko ok.

Także jestem ze Szczecina może kiedyś ewentualnie możnaby się spotkać aby coś posprawdzać razem.

Mój motor duratec he 1.8 125km.

Daj znać czy coś od końca lutego się u Ciebie poprawiło.

Bump: kurde skasował się nie wiem w jaki sposób mój poprzedni post....

w każdym razie... po adaptacji silnika przez dzień dwa jest spokój później wywala mi check engine, po podpięciu ELM 327 wychodzi błąd P0301 - wypadanie zapłonu na cylindrze nr 1.

Irytuje mnie to strasznie, gdyż świece mają 2 tygodnie, oryginały motorcraft, przewody 3 miesiące NGK, cewka BERU 3 miesiące, akumulator 2 tygodnie Centra Futura 60Ah.

Mam instalacje Lpg Stag 300, więc sam błąd nie razi mnie tak mocno jak te spadające obroty gdy wcisne sprzęgło i hamulec, a zauważyłem że jak jeszcze dodatkowo skręcam (np przy parkowaniu) to obroty spadają jeszcze niżej, jakby brakowało na biegu jałowym mocy do podtrzymania pompy serwa, pompy wspomagania.

Może alternator ? Gdzie się wpiąć miernikiem aby go sprawdzić ?
lewar81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem