View Single Post
Stary 21-04-2013, 19:16   #3184
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Cytat:
Napisał misieqq Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czytnik czyta płytę, widzi wschodnią europę i to by było na tyle. Nawigacja jakby muli (przesuwanie mapy trwa wieczność, opcji wpisania jakiego kolwiek adresu się nie doczekałem.) Co może być przyczyną ? Źle nagrana płyta? stary soft ?
Miałem to samo, wcześniej napęd czytał płytę, po czym stało się tak, że miał z nią coraz większy kłopot, aż do tego stopnia, że przestał czytać wogóle i prosił o włożenie odpowiedniej płyty. Wymontowałem zatem napęd, rozebrałem obudowę i zrobiłem wielkie oczy, gdy ujrzałem ile tam żelastwa, mechaniki i elektroniki. Oddałem zatem napęd do gościa od RTV i za dosłownie 5zł wyczyścił soczewkę lasera. Od tej pory (2 miesiące czyta bez problemu).

Cytat:
Napisał misieqq Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
da się zmienić kolorystykę interfejsu z niebieskiego na jakiś inny kolor?
Da się, do pierwszego wyłączenia i ponownego załączenia urządzenia. Jak do tej pory nikomu się to nie udało, bądź jeśli nawet, to nie podzielił się tą wiedzą na forum.

Cytat:
navi nie jest jeszcze sparowana z samochodem ale o dziwo się nie pluje.
Nie "pluje się", bo zapewne montowałeś cały zestaw (wyświetlacz i napęd) od jednego dawcy, czyli mają ten sam nr VIN. System Denso nie rozpoznaje nr nadwozia (VIN). Dziwne, prawda?

668855686

Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 21-04-2013 o 19:29
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem