Odnośnie ADAC niewiele mogę powiedzieć wykupiłem Assistance w jednej z firm 750 km holowanie na terenie Unii ( tu uwaga 750 km w OBIE STRONY więc 325 km tyle maksymalnie nas podholują ). Jednak wiadomo że ASO Forda znajdziemy w praktycznie każdym większym mieście stąd holowanie znacznie się skraca. O holowaniu do Polski można praktycznie zapomnieć chyba że ktoś ma ziomka i za "karton dobrego napoju alkoholowego" + opłaty przyjedzie po nas.
Wracając do wyposażenia kamizelka dla każdego w samochodzie więc nawet dla małego dziecka trzeba będzie ją zakupić i trzymać wewnątrz pojazdu nie gdzieś w bagażniku.
Komplet żarówek też do naszego modelu bo może się okazać że zamiast H1 mamy H7 i mandacik się należy. Winieta to chyba jasne choć w drodze do Chorwacji lepiej objechać autostradę niż płacić za 6 miesięczną winietę około 30e.
Pozostałe elementy wiadro kawy, i napojów izotonicznych dla kierowcy, a reszta jak w tym kawale:
( przed wyjazdem na wakacje żona pyta męża )
Kochanie zamknąłeś drzwi od domu?
- Po co przecież wszystko już mamy w samochodzie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja jeszcze zakupiłem lodówkę turystyczną pomimo klimatyzowanego schowka wolę takie rozwiązanie, zawsze więcej się zmieści a i kiedy wysiądziemy z samochodu wytrzyma kilka godzin bez zasilania.
No nic pozostaje przemyśleć kwestie dojazdu na dzień czy na noc i ewentualnie rezerwować Oekotel w Austrii. Oraz zweryfikować zawartość skrzynki skarbonki czy przez 9 miesięcy uzbierało się na paliwo i inne opłaty.