Cytat:
|
Mnie zastanawia dlaczego twierdzicie że zmiana parametrów pracy nie skraca żywotności. Przecież jak podniesie się ciśnienie to wtryski się szybciej skończą, turbina szybciej padnie. Lepiej pojeździć wolniej a dłużej. Jakoś nie mam przekonania że to jest bezpieczne. Niektórzy robię wtryski po 100 k km a inni po 300kkm. U mnie tylko dwumasę ze sprzęgłem zrobiłem wkrótce po zakupie czyli przy 140k km. Jak samochód będzie się sprawował za kilka lat po przejechaniu 300k km nie wiadomo. Może bez chipa tyle przejedzie a z chipem pewnie mniej. Kwesta jest tylko o ile mniej.
|
...chyba nie do końca wiesz co piszesz. Niby logicznie ale jednak. Jak napisał nasz tuner, argument z ciśnieniem nie trafiony...
Nie masz chipa, a dwumasę wymieniłeś...
Ja mam chipa od 5kkm a teraz mam 172kkm i zapewniam Cię, że ani sprzęgło, ani dwumasa, a już na pewno silnik nie jest bardziej zużyty niż gdybym miał serię
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Generalnie na swoim przykładzie, choć znalazło by się wielu bo na tym forum jest już pewnie kilkaset chipowanych autek, mogę stwierdzić, że chip w takim wykonaniu jest absolutnie bezpieczny.
Jeżeli coś się sypie to przez bezmyślność i / lub głupotę kierowcy...bez obrazy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.