View Single Post
Stary 22-04-2013, 23:44   #75
martinez07
ford::advanced

Model: Sprzedany
Silnik: Duratec 1.8 HE 125KM
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Re: Spadające obroty po wciśnęciu sprzęgła.

Cytat:
Napisał lewar81 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dziś jeździłem i może raz mi spadły obroty poniżej 770-800, tak to się raczej trzymają.
Potestuję conieco mojego mondka i wrazie dalszych obiekcji pojadę do Artura na Mierzynie, koleś na prawdę zna się na fordach....
Ważne, żeby nie spadały poniżej 750.
Jeśli się nie mylę, to ważne, żeby adaptację zrobić na benzynie, a potem dopiero przełączyć na gaz. Ale zaznaczam - jeśli się nie mylę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A Artura z Mierzyna polecam jak najbardziej.

Cytat:
Napisał papilio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Za co się zabrać? Czy czyścić krokowca i przepustnice? m
Za to zabrałbym się w pierwszej kolejności.
Można też obadać, czy zawór (ta część elektryczna jest ok) - czyli zdjąć ten kapturek, i sprawdzić na ciepłym silniku czy wysuwa się z niego bolec przy dodawaniu gazu, a zaraz po jego odpuszczeniu czy od razu się chowa. Można też paluchem sprawdzić, czy część mechaniczna się nie przycina.
Można przy okazji przeczyścić czujnik położenia wału korbowego, bo pewnie zasyfiony.
I podłączyć ELMa, czy działa czujnik przepustnicy, i czujnik prędkości VSS.
Generalnie to szukanie igły w stogu siana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
martinez07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem