Z tym spalaniem to mnie zaskoczyłeś, ja przy 140-160 mam 6,5l. Jak jechałem na wakacje to na dystansie 3200km w tym połowa po autostradzie z prędkością 130km/h miałem 5,4. Sporo też w tym jazdy po krętych górskich grogach z klimą na maksa. W mieście w zimie na krótkich odcinkach dom-praca to 7.5l w lecie w 7l się mieści.
Cytat:
I właśnie dlatego mam chipa. Po pierwsze na autostradzie mam niemal max momentu w duuuużo szerszym zakresie niż na fabryce (mój mondziak przestaje kopać i ciągnąć przy ok. 4tys obr), a więc rozpędzam się parzystymi biegami, 2-4-6 , bo mogę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do miasta to również się nie zgodzę, że auto po chipie pali więcej. Z moich 5 letnich obserwacji wcale tak nie jest. Generalnie obojętnie czy miasto, czy autostrada (ale tam to 140-160 bardziej niż 130-140) mondziak pali od 7 do 8 litrów na setkę.
|
Przy okazji nasunęło się pytanko. Jeżeli wgram wirusa zrobię np 50 tys km to stan wtrysków się pogorszy to wówczas trzeba modyfikować program by nadal jeździć bez ingerencji we wtryski. Czy jak na zawirusowanym będą problemy z wtryskami to tak samo było by be wirusa?