Temat: [Focus 2011-2014] Ecoboost 1.6 150KM traci moc?
View Single Post
Stary 24-04-2013, 18:07   #6
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6 150KM traci moc?

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko to są całkowicie inne jednostki, wspólna jest tylko pojemność 1,6, a to by sugerowało, że Ford ma z tym problem.
Czasem też mam wrażenie, że jedzie słabiej podczas wyprzedzania, ale to raczej tylko moje subiektywne odczucie lub warunki drogowe (górka, wiatr itp.) niż realny problem. Albo fakt, że przywykłem już do jego mocy i chciałbym więcej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Delikatne różnice są możliwe jak najbardziej (tak jest w każdym aucie, a już w wolnossącym to dopiero wyraźnie czuć) - jeździmy w różnych warunkach atmosferycznych, powietrze raz jest bardziej bogate w tlen, raz mniej, a to tylko jeden z wieeeelu czynników, nie jeździmy nigdy w idealnych warunkach laboratoryjnych - bez wiatru, z idealną wilgotnością itd., a to wszystko ma znaczenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem