Temat: [Focus 2011-2014] Ecoboost 1.6 150KM traci moc?
View Single Post
Stary 24-04-2013, 22:43   #9
aerostar
ford::advanced

Imię: Krzysztof
Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6 150KM traci moc?

Cytat:
Napisał ixen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trochę ciężko ze stoperem mierzyć cokolwiek podjeżdżając od świateł do świateł w mieście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Natomiast jeśli chodzi o hałas - silnik jest nieco bardziej hałaśliwy, ale nie jest to głośność, której nie dałoby się wytłumaczyć zwiększonymi obrotami wymaganymi do jazdy.
Z tego co napisałeś silnik zachowuje się trochę jak wolnossący, że go trzeba wkręcać na wysokie obroty. Z tego wywnioskowałem że gorzej sobie radzi na niskich (a może też średnich) obrotach. Jak znowu zdarzy Ci się, że zamula cały czas i mu nie przechodzi to spróbuj o ile to możliwe znaleźć miejsce, w którym da się rozpędzić np. od 60 do 100 km/h na IV biegu - normalnie powinno Ci to zająć jakieś 7-7,5 sek. i jeśli uzyskasz mniej więcej taki wynik to znaczy że wszystko jest w porządku. Ja mierzę w ten sposób, że mam stoper w zegarku na lewej ręce, której nie odrywam od kierownicy, a uruchamiam i zatrzymuję prawą ręką (tyle że u mnie taki test zajmuje ok 11 sek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

Co do hałasu raczej miałem na myśli buczenie, jakiś dodatkowy "pogłos" lub inne pogorszenie kultury pracy, ale na pewno byś to usłyszał.
aerostar jest offline   Odpowiedź z Cytatem