Cytat:
|
2 osoby dzwonily, rozumiem ze to zgryzliwosc. Osoby te same zadeklaroway ze poinformuja co i jak . Ciekawe czy chcialbys byc w takiej sytuacji, fajnie jest drwic jak nas to nie dotyczy
|
Tak się składa Czesław że też mam samochód z NL, zarejestrowany później w D, a ja kupiłem go w Polskim komisie za atrakcyjną cenę ( Titek 2008/2009 za 33k PLN ). I co żyje jeżdżę i jakoś puki co nie przejmuje się tym dlaczego... a no właśnie dlatego że proceder z wałkiem na VAT znany jest od lat a nadal nie ma ŻADNEGO dowodu że ktokolwiek, kiedykolwiek:
- został wezwany do US w celu składania wyjaśnień
- samochód został zarekwirowany na do czasu wyjaśnienia
- ktoś zapłacił zaległy VAT
Mam fakturę z Polskiego komisu a nie od Helmuta. Jak zostanę wezwany do US będziecie ( ogół forum ) drugą osobą która się tego dowie - zaraz po mnie. A później będziemy mogli zacząć dyskutować jak powinienem wybrnąć z zaistniałej sytuacji. Puki co jak pisałem żyje i mam się dobrze jak nie będę odzywał się na forum przez dłuższy czas zorganizujcie zbiórkę pieniędzy bo będzie to znaczyło że z US mnie nie chcą wypuścić i trzeba wpłacić zaległy VAT. Najprawdopodobniej przetrzymywać mnie będą wbrew mojej woli w US ul. Wynalazek
Puki co mam niezły ubaw bo w twardym dowodzie wyczytałem że mój 2 litrowy kombi waży 4075kg, pewnie jakąś wersję opancerzoną dostałem. U.Dz mówi że to standard i aby się pofatygować do nich to albo wbiją mi do prawka literkę "C" albo poprawią informacje w Dowodzie Rejestracyjnym.