Odp: Czy on nie jest trochę tandenty?
Rozważałem Astrę GTC, ale jak przejechałem się 1.6 Turbo 180 KM zrezygnowałem - jechała słabiuteńko na tą moc - potężna masa - 1512 kg !!!! zabija to auto !!! Jechałem też Scirocco 1.4 TSI 160 KM i subiektywnie jak dla mnie było gorzej niż Foką 1.6 150 KM, być może ogromne 18-stki 235/40 R18 muliły nieco w VW, ale nie było takiej reakcji na gaz jak w Foce. Fokę w wersji Titanium osobiście uważam za dobrze wykonany kompakt z całkiem dobrym radiem Sony. Pakiet Classic Sport - ładniejsze progi, gałka biegów alu+skóra + ręczny kryty skórą i pedały alu nadają moim zdaniem już posmak premium. Wnętrze sprawia wrażenie solidności, nic nie skrzypi, wszystko jest spasowane dobrze, a tam gdzie oczy uciekają najczęściej są dobre, miękkie plastiki, gumowane schowki, uchwyty na napoje itd. Wszystko zależy jak mamy doposażoną Fokę. Niskie wersje są trochę plebejskie. Nowy Golf jest odchudzony o 100 kg, ale jednak TSI miały ogromne wpadki, poza tym mi akurat przeszkadza jego taka zwyczajność, oklepany, przewidywalny styl w każdej generacji. Bardziej brało mnie Scirocco, ale wybrałem Fokę 182 KM i nie żałuję - jeździ tak jak tego oczekiwałem, jak będzie niezawodne to niebezpiecznie zbliża się do ideału w klasie kompakt - bo nie pali niewiadomo ile, a jest cichutkie, dynamiczne, elastyczne i komfortowe.....przyjemność jazdy jest naprawdę spora....
Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 27-04-2013 o 13:44
|