Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 27-04-2013, 19:21   #1146
Dom1n
ford::average

Model: Focus II FL
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Skompletowałem cały zestaw i założyłem dziś, ale sukces bardzo ograniczony, a nawet brak sukcesu:/

Od początku...
Pacjent Focus mk2 FL 2010, wersja bieda AmberX. Radio sony cd1 dab. Moduł CS7T-14D212-AC... Wiązka od komorowskich, pilot do VC.

I tak... Moduł działa, Ford Audio jest dostępne w telefonie ale nie mogę się połączyć z radiem. Miła Pani po angielsku mówi żebym wpisał kod, który pokaże się na wyświetlaczu radia. No i pupa bo nic nie pokazuje. Wpisywanie 0000 czy 1234 nic nie daje.
To był pierwszy problem.

Drugi, to nie działa VC. Brak reakcji na wciśnięcie przycisku.

Trzeci problem. Przestał działać w ogóle pilot pod kierownicą. Na próbnym sprawdzeniu działał ale potem jak pochowałem kable to przestał. I jak się zamieni na oryginalny też nie działaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Drugiej kwestii się spodziewałem ale reszty nie... Poradzicie coś?
VC rozumiem że da się jakoś uruchomić IDS-em lub ELM-em w najnowszej wersji?
Na ruskim forum czytałem też, że jeśli VCnie działa to można przełożyć moduł do foki mk3, odpalić i potem znowu wrzucić do mk2 i będzie działać...
Ogólnie masakra z tymGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dom1n jest offline   Odpowiedź z Cytatem