View Single Post
Stary 28-04-2013, 06:46   #16
Szyner
ford::amateur

Imię: Sławek
Model: MDO MK IV
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Ford Mondeo MKIV Kombi

Witam,

krótkie podsumowanie,

przybyłem, zobaczyłem ... i kupiłem. Autko jak na moje doświadczenie naprawdę w dobrym stanie. Niejedno auto byłem oglądać, pomagałem znajomym w zakupie i szczerze mówiąc Samochód raczej bezwypadkowy, obmierzyłem całego miernikiem i grubość powłoki lakierniczej nie przekrzaczała 180 mikrometrów. Nauczony doświadczeniem, że dzisiaj bardzo często lakiernicy dobierają oryginalne elementy w lakierze obmierzyłem wszystkie słupki, progi a nawet komorę silnikową, tu grubość lakieru dużo mniejsza max 100-120 mikrometrów. Sprawdzałem też wszystkie punkty o których napisał kolega piotrali.

Żeby nie było tak różowo książka serwisowa jak dla mnie lipna. Wpis z pierwszego przeglądu nie zgadzał się z tym co podał mi kolega czesław555. Ktoś napisał o wlepie na słupku, tam widnieje przebieg 200.000 km, czyli pewnie niedużo mu do tego przebiegu brakuje.

Podjechałem sobie jeszcze na ścieżkę diagnostyczną, od razu załatwiłem przegląd zerowy. Na dzień dzisiejszy zero luzów w zawieszeniu, podwozie w ładnym stanie nie było widać żadnych śladów ingerencji osób trzecich, osłony kompletne.

Prowadzi się bardzo dobrze jednak dziurawe drogi to nie jest jego żywioł. Moje poprzednie MK3 było bardziej komfortowe. Ale na ekspresówce czy autostradzie po prostu płynie.

Ogólnie auto wymeldowane w Niemczech 28.03.13, miał jeszcze TUV ważny do lipca. Na razie jestem zadowolony, czy było warto go kupić eksploatacja pokaże. Na razie chyba tyle z mojej strony,

Jeszcze raz dziękuję wszystkim i pozdrawiam,

Szyner
Szyner jest offline   Odpowiedź z Cytatem