Witam wszytkich forumowiczów.
Często czytam forum jednak się nie udzielam. Tym razem postanowiłem spytać.
Mimo wielu postów na temat zbieżności kół w fokach temat ten dopadł również mnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mianowicie, po zmianie kół na letnie jak to zwyczajem bywa pojechałem na tzw "ścieżkę" na stację kontroli pojazdów celem sprawdzenia co tam po zimie piszczy w autku. I pan specjalista stwierdził że do wymiany mam:
- tuleja tylna wahacza przedniego- obie strony
- tuleja w wahaczu poprzecznym (ten w kształcie kości) tylnym prawym.
Po wizycie udałem się do mechanika który wymienił powyższe przy czym z tyłu po wyciągnięciu wahacza poprzecznego okazało się że obie tuleje do wymiany więc wymienił od razu cały wahacz. Jednak nie miał narzędzi do ustawiania zbieżności. Po kolejnej wizycie na stacji kontroli wyszło że z tyłu mam rozbieżność na +10 (a książkowo powinno być 2,4 +/- 0,9).
Do tego kierownica będąc na "wprost" lekko ściąga w prawo jakby oba koła były przesunięte w prawo.
Pytania mam 2:
- z czym mam się liczyć w ustawieniu przodu aby kierownica była " na wprost" i czy jest to związane z wymianą tulei tylnej wahacza przedniego i czy to wchodzi w zakres całości ustawiania zbieżności czy liczone jest osobno (ktoś miał podobne problemy to proszę o pomoc)
- oraz wiem że ustawiając zbieżność z tylu często zrywa się śruby mimośrodowe (wszyscy mechanicy to potwierdzają że często nie można ich przekręcić więc się zrywa) i trza je wymienić. Jednak koszt takiej śrubki 40pare złotych to czyste złodziejstwo.
Pytanie do forumowiczów- mam dostęp do centrum obróbczego i mam możliwość wytoczenia takiej śruby z kwasówki jednak nigdzie na necie nie mogę znaleźć wymiarów. Ktoś posiadający takową śrubę mógłby podać wymiary na forum? Rzemieślnicy znający się na temacie mogliby sobie sami takową wytoczyć i zamontować nie ponosząc znacznych kosztów z zakupu, a przydałoby się to również dla potomnych.
Z góry dzięki za pomoc.