Cytat:
|
http://tv.auto-swiat.pl/porady,Jak-c...0191,film.html
|
Sorry ale aż żal słuchać tego gościa.. A jego argumenty są co najmniej śmieszne. "Wymiana tradycyjnym sposobem powoduje, że płyn musi przejść przez cały układ" a potem na filmiku pokazują jak pod ciśnieniem wlewają płyn do zbiorniczka i spuszczają przy zacisku - to ciekawe jak ten płyn tam dochodzi jak nie przez cały układ. Albo "założył sobie wentylowane tarcze" - a jakie miał założyć jeżeli producent przewidział właśnie takie? Lite? Ogólnie Auto Świat to nie jest jakiś profesjonalny poradnik a raczej gazeta reklamowa.
Bump:
Cytat:
|
wyjechałem na ATE SL który sie zmienia co roku, i który najpewniej w zimie zawiesił by mi ESP i ABS, nie mówiąc juz o tym
|
Nie zawiesi tylko co najwyżej ESP nie będzie tak efektywnie działać (większa lepkość kinematyczna płynu)
Cytat:
|
nie mówiąc juz o tym, że comnajmniej dwukrotnie pogorszyła mi sie siła hamowania.
|
Bez włącznenia się ABS lub ESP nie powinno być żadnej różnicy - ściśliwość SL6 i SL jest taka sama - w przybliżeniu 0, a lepkość kinematyczna nie ma wpływu na siłę hamowania