Temat: [Focus 2008-2011] Wlano mi zły płyn hamulcowy co teraz ?
View Single Post
Stary 30-04-2013, 00:08   #11
bodia
ford::beginner

Model: focus
Silnik: tdci
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Wlano mi zły płyn hamulcowy co teraz ?

Nie znam się na samochodach, wiem tylko tyle, że po zmianie płynu prawie nie wyhamowałem na światłach, i nikt mi nie wmówi, ze to jest ok. 3 dni temu robiłem przegląd rejestracyjny i hamulce miałem super. Mechanik który to robił powiedział, ze to na pewno nie jego wina, ale jakoś zbyt łatwo oddał mi kase co do grosza, w zasadzie sam to zaproponował. Jutro mam jechać 350 km w jedną stronę, więc z rana będę atakował ASO o siódmej, może ktoś wykroi chwilę i zrobi to jak należy.
Nie mam teraz pojęcia gdzie serwisowac swoje auto. Drastycznie spadło mi zaufanie do "fachowych warsztatów".

Bump:
Cytat:
Napisał pawpor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bez włącznenia się ABS lub ESP nie powinno być żadnej różnicy - ściśliwość SL6 i SL jest taka sama - w przybliżeniu 0, a lepkość kinematyczna nie ma wpływu na siłę hamowania
Zdaje sobie z tego sprawę, że hamulce nie osłabiły się przez jakość płynu. Po prostu cos musieli przy wymianie spieprzyć lub niedopracować. Najpewniej nieodpowietrzyli do końca. Tylko kto mi jutro z rana odpowietrzy jak należy?

Ostatnio edytowane przez bodia ; 30-04-2013 o 00:16
bodia jest offline   Odpowiedź z Cytatem