Cytat:
|
Co do porównania, kilka postów wcześniej, Mondeo do Polo to niezła przesada... Jak to można do Mondeo porównywać...Golf to inna sprawa...r
|
A dlaczego nie? przecież nie chodzi mi o gabaryty, przestrzeń czy nowinki techniczne tylko o same materiały wykończeniowe.
W nowym Golfie jeszcze nie siedziałem, w Fabii też nie ale w Octavi 2 i Rapidzie miałem przyjemność siedzieć, Mondeo mk4 i Polo 6R HL (aktualny model, najwyższa wersja wyposażenia) używam na codzień i jak dla mnie różnica jest widoczna. Jeżeli chodzi o całokształt wykonania wnętrza to wg mnie Polówka jest lepsza i tyle. Co do porównania Polówki do Fabii to niewiem czy miałeś przyjemność jeździć przez pare dni tymi samochodami żeby to obiektywnie stwierdzić. Nawet w salonie Skody przyznają że VW ma lepsze wnętrza jeżeli chodzi o materiały i dlatego Skoda jest tańsza (przecież cała reszta od strony techniczno-mechanicznej to jest to samo). Dziś w salonie oglądałem najnowaszą Octavie 3, całkiem nieźle się w środku prezentuje, bardzo pozytywne pierwsze wrażenia, zobaczymy jakie będą po jeździe testowej.
Generalnie żeby nie było że jestem jakimś fanem VW, poprostu takie auta mam i dla tego je porównałem.
Możemy w takim razie porównywać Mondeo do np. Passata, Laguny, Insigni i Acorda... ta sama liga. Laguną i Insignią jeździłem i mam swoją opinię.