View Single Post
Stary 30-04-2013, 20:31   #28
kryzys
ford::average

Imię: Tomek
Model: VW
Silnik: Pb
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Czy on nie jest trochę tandenty?

Cytat:
Napisał robiw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do porównania, kilka postów wcześniej, Mondeo do Polo to niezła przesada... Jak to można do Mondeo porównywać...Golf to inna sprawa...r
A dlaczego nie? przecież nie chodzi mi o gabaryty, przestrzeń czy nowinki techniczne tylko o same materiały wykończeniowe.

W nowym Golfie jeszcze nie siedziałem, w Fabii też nie ale w Octavi 2 i Rapidzie miałem przyjemność siedzieć, Mondeo mk4 i Polo 6R HL (aktualny model, najwyższa wersja wyposażenia) używam na codzień i jak dla mnie różnica jest widoczna. Jeżeli chodzi o całokształt wykonania wnętrza to wg mnie Polówka jest lepsza i tyle. Co do porównania Polówki do Fabii to niewiem czy miałeś przyjemność jeździć przez pare dni tymi samochodami żeby to obiektywnie stwierdzić. Nawet w salonie Skody przyznają że VW ma lepsze wnętrza jeżeli chodzi o materiały i dlatego Skoda jest tańsza (przecież cała reszta od strony techniczno-mechanicznej to jest to samo). Dziś w salonie oglądałem najnowaszą Octavie 3, całkiem nieźle się w środku prezentuje, bardzo pozytywne pierwsze wrażenia, zobaczymy jakie będą po jeździe testowej.

Generalnie żeby nie było że jestem jakimś fanem VW, poprostu takie auta mam i dla tego je porównałem.

Możemy w takim razie porównywać Mondeo do np. Passata, Laguny, Insigni i Acorda... ta sama liga. Laguną i Insignią jeździłem i mam swoją opinię.

JEDŹ BEZPIECZNIE ! 1.8 TDCI - 220 km/h

Ostatnio edytowane przez kryzys ; 30-04-2013 o 20:44
kryzys jest offline   Odpowiedź z Cytatem