View Single Post
Stary 01-05-2013, 11:30   #45
mmisza
ford::average

Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 182 PS powered by tedi_k :D
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Ecoboost 1,6 150KM awaria (awarie) silnika

Cytat:
Napisał aerostar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że autoryzowany dealer Forda ryzykuje wgrywaniem oprogramowania od droższej wersji silnikowej i jeszcze na tym zarabia. Przecież w ten sposób działa na szkodę firmy Ford i może przecież za to błyskawicznie stracić autoryzację. Czymś takim mógłby zajmować się warsztat specjalizujący się w tuningu, który w pracy używa "shackowanych" narzędzi, które pozwalają zrobić wszystko.
Poza tym zazwyczaj oficjalne, używane w ASO firmowe narzędzia nie pozwalają wgrać oprogramowania niezgodnego z kodem sprzętowym jednostki sterującej, albo wręcz jest tak że oprogramowanie jest jedno wspólne do wszystkich wersji i w fazie wykonywania programu rozpoznaje kod sprzętowy i działa zgodnie z nim.
AERO tak jak pisałem - u dealera nie wisi wielki baner "182 w cenie 150". Przy wycenie nowego 150 EB Edition zostałem poinformowany że za niewielką opłatą mogę stać się posiadaczem mocniejszej wersji - osobiście taki manewr wykonałbym dopiero po gwarancji choć patrząc na moje wcześniejsze problemy i kolejne próby ASO rozwiązania usterki to gwarancja jest bardziej po to aby uspokoić duszę niż aby faktycznie pomóc kiedy pojawią się rzeczywiste problemy - ale to tak na marginesie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

MiszA
mmisza jest offline   Odpowiedź z Cytatem