Temat: [Mondeo 2007-2014] Kopci na bialo przy zimnym silniku
View Single Post
Stary 01-05-2013, 20:26   #15
mrk26
ford::professional

Model: Mondeo MK5 Titanium X Sport
Silnik: 2.0 TDCi 210 Bhp BiTurbo
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Kopci na bialo przy zimnym silniku

Nawet jak był po powodzi to nie zmienia faktu że kopci tylko przy odpaleniu na zimnym, a jeszcze lepiej jak się rozgrzeje i nie ma problemu, ja bym sprawdził jak wyglądają świece, odpalić silnik na zimno i sprawdzić czy świece grzeją(jak jest naprawdę zimno,kilka stopni to komputer grzeje świece pomimo tego że kontrolka od świec gaśnie, można to sprawdzić podpinając dobry interfejs), druga opcja to może być gdzieś uszczelka walnięta i zwyczajnie wodę(płyn chłodniczy) ci pali temu biały dym, ale to by było cały czas, a jak masz tak tylko i wyłącznie jak zimny odpalasz, to przy diesel-u naprawdę jest mało opcji, bo wtryski to raczej odpadają(z reguły czarny dym). Ja miałem podobne przypadki do twojego, ale auto nie było zalane, i przy odpalaniu rano kopcił na biało(dość gęste białe bąki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i strasznie rzucało silnikiem, bardzo nie równa praca, jak by chodził na 2-3 garach, i wystarczyło, a z reguły jedna świeca była walnięta.
mrk26 jest offline   Odpowiedź z Cytatem