Odp: Diagnostyka VAG
Bump: Witam..
Dziś ponownie podpiołem VAG-a i regulowałem rozrządem. Wskazania na kompie nie zmieniają sie po kilkukrotnym regulowaniu cały czas pokazuje 6,9 stopnia GMP. Czyli ten polski WAG 4.9 o h..... rozbić.Zamówiłem dzisiaj u Viakena kabelek , który będzie współpracował z VCDS- zobaczymy co on pokaże. Po rozsypaniu turbawki czyściłem coolera,wymieniałem przewody bo je rozwaliło ( nie wiem czy intercoler mógłby przepuscić większe kawałki turbiny) co prawda na rozwalonej wracałem jakieś 0,5km.
Stefano- a co do tego napinacza to jest hydrauliczny. A szczelina to jest 14mm,a nie 4mm? Spokojnie palcem mogę obracać siłownikiem hydraulicznym.Czyli za bardzo napięty pasek? Naciskając go ręką nie bardzo się ugina...I czy to miało by wpływ na głośniejszą pracę?
Pozdrawiam...
Przepraszam,że poszło dwa razy,ale komp mi sie zwiesił i musialem chyba kliknąć podwójnie...
Jeszcze jedno pytanie o zestaw do blokady rozrządu-jest tam taka podgjęta blaszka o grubosci 3mm. Do czego ona służy? Szczelina między napinaczem a siłownikiem ma być min. 4mm?
Ostatnio edytowane przez bulik75 ; 03-05-2013 o 19:10
|