Cytat:
|
Tourneo brałem pod uwagę, ale właśnie ze względu na różnicę wyposażenia (2xklima, ogrzewanie postojowe, lepsze wygłusznie)
|
Pełna wersja Tourneo też ma wygłuszenie (plastiki zakrywają blachy wewnątrz). Tylna klima jest (ja tak mam). Silnik 2,0 tdci to jednostka praktycznie identyczna jak w Mondeo. Mój, mimo podanej nominalnej mocy 125 KM, ma oryginalnie 132 KM, na boxie osiąga do 155-160 KM, ale ja ustawiam go delikatnie na 140 KM. Niestety układ wtryskowy Delphi jest kosztowny w serwisowaniu - po ok. 2000.000 km trzeba się liczyć z regeneracją wtryskiwaczy i pompy, koszt ok. 6.000 zł. (robiłem na jesieni). Ale auto chodzi bardzo dobrze, przyjemność z jazdy wyjątkowa. Jeżdżę nim na co dzień, tak jak osobówką.
Cytat:
|
gdybym chciał przewieźć coś większego Euroline, jak wygląda demontaż 2 foteli 2 rzędu i przesunięcie kanapy max do przodu? Zakładam że na co dzień, łóżko w bagażniku jest zdemontowane.
|
Wszystko jeździ na szynach, błyskawicznie się demontuje. Ale w Tourneo także dwa rzędy siedzeń są wyjmowalne, a tylny także składany do przodu do środkowego. Ja mam jeszcze dodatkowy patent - obydwie kanapy po wyhaczeniu z rygli wstają na teleskopowych nóżkach z obrotowymi kółeczkami i można je toczyć (jedna kpl kanapa to prawie 100kg!) Ale podobno te nóżki to duża rzadkość...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Łóżko w bagażniku w Euroline (tzn jego część, bo resztę tworzy kanapa po rozłożeniu) ma tę zaletę, że leżący pod nim bagaż jest niewidoczny. Można je oczywiście wyjąć.