View Single Post
Stary 03-05-2013, 18:46   #307
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Cytat:
Napisał Olo133 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tourneo brałem pod uwagę, ale właśnie ze względu na różnicę wyposażenia (2xklima, ogrzewanie postojowe, lepsze wygłusznie)
Pełna wersja Tourneo też ma wygłuszenie (plastiki zakrywają blachy wewnątrz). Tylna klima jest (ja tak mam). Silnik 2,0 tdci to jednostka praktycznie identyczna jak w Mondeo. Mój, mimo podanej nominalnej mocy 125 KM, ma oryginalnie 132 KM, na boxie osiąga do 155-160 KM, ale ja ustawiam go delikatnie na 140 KM. Niestety układ wtryskowy Delphi jest kosztowny w serwisowaniu - po ok. 2000.000 km trzeba się liczyć z regeneracją wtryskiwaczy i pompy, koszt ok. 6.000 zł. (robiłem na jesieni). Ale auto chodzi bardzo dobrze, przyjemność z jazdy wyjątkowa. Jeżdżę nim na co dzień, tak jak osobówką.
Cytat:
Napisał Olo133 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gdybym chciał przewieźć coś większego Euroline, jak wygląda demontaż 2 foteli 2 rzędu i przesunięcie kanapy max do przodu? Zakładam że na co dzień, łóżko w bagażniku jest zdemontowane.
Wszystko jeździ na szynach, błyskawicznie się demontuje. Ale w Tourneo także dwa rzędy siedzeń są wyjmowalne, a tylny także składany do przodu do środkowego. Ja mam jeszcze dodatkowy patent - obydwie kanapy po wyhaczeniu z rygli wstają na teleskopowych nóżkach z obrotowymi kółeczkami i można je toczyć (jedna kpl kanapa to prawie 100kg!) Ale podobno te nóżki to duża rzadkość...

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Łóżko w bagażniku w Euroline (tzn jego część, bo resztę tworzy kanapa po rozłożeniu) ma tę zaletę, że leżący pod nim bagaż jest niewidoczny. Można je oczywiście wyjąć.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 03-05-2013 o 18:56
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem