Cytat:
To jest czujnik temperatury silnika. W tym silniku jest zabezpieczenie silnika przed przegrzaniem - jeżeli ECU dostaje sygnał o zbyt dużej temperaturze silnika lub awarii czujnika (rozłączyłeś) - silnik ma ograniczaną dawkę wtrysku (podobnie jak w trybie awaryjnym, tyle że sprężynka się nie pali), wentylator pracuje cały czas na full i nie włącza się klima. Więc tym się nie martw - to... zdrowe objawy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem jednak jaki to ma związek z tym, że nie pali z rozrusznika...
Kurcze... Może podmień czujnik? Może być zwalony, przez to silnik nie dostaje dawki rozruchowej, a potem zwiększonej aż do nagrzania... Albo na odwrót: nagrzany silnik dostaje zwiększona dawkę. Zmieniany jest też kąt wyprzedzenia wtrysku...
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=136727
|
podmienilem I dalej nie pali z rozrusznika a co do rozrzadu to jakie w tym silniku sa oajawy jak przeskoczy? Na moje oko to wyglada tak ze na rozruch podawana jest za mala dawka paliwa, bo minimalne sikniecie plaka w dolot zalatwia sprawe, cos czytalem o jakims sitku w pompie wysokiego cisnienia ale nie wiem gdzie ono jest, jeden fachura mitmowil ze mam wtryski przytkane ale jak juz odpali to chodzi normalnie nie kopci I ma kopa ze hej :-)