Temat: [Galaxy 1994-2000] Podmiana zegarów czy możliwa?
View Single Post
Stary 04-05-2013, 18:03   #151
banita2000
ford::amateur

Imię: JARO
Model: GALAXY
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 25/12/1997
Domyślnie Odp: Podmiana zegarów czy możliwa?

Witam. To mój pierwszy post wiec korzystam z okazji aby sie przywitać.

Ale nie witać sie chciałem tylko od tego winno sie zaczynać.
Mam problem chyba ze zrozumieniem tego wszystkiego. jestem swieżo upieczonym posiadaczem galaxiii. rok produkcji końcówka grudnia 97 roku. 2.0 DOHC benz. Poprzewertowaniu całego tego tematu znalazłem modół świateł (sugerowałem sie wielkościa wtyku i samej wielkości), wkrańcówkach mam 3 przewody, znalazłem dość sporo elementów ale...... właśnie. Jest ale. Nie znalazłem czarnej kosći do licznika . I nie że źle szukałem. Choć dopuszczam taką myśl. Wyprzedze odpowiedzi typu: pewnie jej nie masz.

Moje pytanie brzmi: czy jest możliwe to, że wiązka jest gotowa pod manewr montowania MFA z całością podzespołów ale owa czarna wtyka jest elementem dołączanym? Na zasadzie szybkiego montażu w gotowe gniazda w skrzynce bezpieczników?
Pod licznikiem znalazłem połączenie dwóch wiązek gdzie oba wtyki są na 10 pinów i w jednej wtyczce jest 10 przewodów a w drugiej tylko 4 oraz mała wtyczka z 5 pinami ale tylko 4 przewody nie podłączona.

Sugeruje sie tym ze skoro w instalacji jest chyba wszystko co powinno być jako podstawa do MFA to jednak wtyki nie moge znaleść.

prosze nie pisać że ze mną jest coś nie tak bo wszystko jest w temacie. Szukałem, klikałem w linki ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi tak, abym jasno miał napisane :