Temat: [Focus 1998-2004] Czy trzeba programować moduł komfortu?
View Single Post
Stary 05-05-2013, 02:00   #1
Carssi
ford::amateur

Imię: Przemek
Model: Ford Focus mk1 kombi
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Czy trzeba programować moduł komfortu?

Witam serdecznie!

Jestem posiadaczem forda focus 1.8tddi z 2000 roku.
Moje problemy zaczęły się od sterownika pompy paliwa - odmówił posłuszeństwaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Za namową mechanika nabyłem używany sterownik pompy paliwa wraz z elektrozaworem, lecz okazało się, że nikt nie jest w stanie go zaprogramowac.
Mechanik wpadł więc na pomysł aby z innego samochodu wymontować sterownik pompy razem z elektrozaworem, komputer, pierścień immobilaizera (ten co jest przy stacyjce) oraz moduł komfortu.
Udałem się na szrot w celu znalezienia w/w części, jednak okazało się że to co wziąłem za moduł komfortu wcale nim nie jest;(
Wróciłem na szrot, ale auto poszło już do sprasowania, więc wróciłem do mechanika z pustymi rękami.

I tu mam pytanie do znawców - jakie jest najlepsze rozwiązanie tego problemu? Czy muszę szukać następnego "dawcy" do mojego samochodu i wymontować wszystkie poprzednio wymienione części? Czy programowanie modułu komfortu jest tak samo problematyczne jak programowanie sterownika pompy?

Bardzo proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić...

Z góry dziękuję za odpowiedzi
Carssi jest offline   Odpowiedź z Cytatem