Cytat:
Kolego to jest trop, może sprzedaż fordowi patent usunięcia tego jęku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Byłoby fajnie robić interesy z Fordem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A wracając do tematu, dzisiaj mając chwilę wolnego postanowiłem zdjąć pokrywę paska rozrządu. Wykręciłem dwie śruby od alternatora i poluźniłem trzecią - dało to możliwość zdjęcia paska od pompy wodnej, alternatora i klimatyzacji. Następnie odkręciłem 4 śruby z koła od pompy wodnej, ładnie się zdjęło i wreszcie dało możliwość ściągnięcia osłony plastikowej od paska rozrządu. Nastepnie ponownie zamontowałem koło, nałożyłem pasek i przykręciłem alternator. Odpaliłem go, zrobiłem kilka rund wkoło chałupy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jak się już nagrzał to elegancko było słychać jęk z którym borykam sie od nowości.
Teraz najciekawsze: polałem delikatnie pasek odrobiną wody ( nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale musiałem spróbować) i ku mojemy zdziwieniu jęk całkowicie zanikł. Z dobrą godzinę było elegancko, ale potem znowu zaczął się jęk aż do ponownego podlania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie jestem mechanikiem i nie jestem pewny czy to winny jest pasek ( według mnie tak), może ktoś mądrzejszy ode mnie mi podpowie. Może struktura paska jest taka, że jak się nagrzeje to na niskich obrotach zaczyna wydawać dziwny dźwięk? A może to jakaś inna część np. napinacz? Oprócz podlewania nic mi innego nie przychodzi do głowy aby przetestować podzespoły.
Jak macie jakieś pomysły to byłbym wdzięczny za rady.
Pozdrawiam