Jak otworzyć bagażnik podczas zwarcia
Witam.
Mam dosyć popularny problem, wczoraj po deszczu elektryka mojej Foki zaczęła wariować.
Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to brak lewego światła dziennego, następnie nie mogłem zamknąć ani otworzyć go z pilota, za czym idzie brak centralnego zamka(jakiś czas temu elektryk zamykanie zrobił mi tylko na pilota-aktywowanie centralnego, gdyż stwierdził, że to tańsze rozwiązanie niż wymiana całego centralnego zamka).
Następnie po uruchomieniu silnika po chwili zapaliły się na stałe kierunkowskazy.
El.szyby, radio, nawiewy, są sprawne.
Przejrzałem forum i domyślam się, iż problem tkwi w zwarciu na kablach od klapy bagażnika.
Tylko jest mały problem - w związku z tym, że bagażnika nie mogę otworzyć nie mam jak dostać się do prawdopodobnej usterki.
Przez to, że centralny się nie aktywował to nie mogę od środka otworzyć bagażnika. Pilot jest widocznie również na linii zwarcia bo również nie otwiera bagażnika i ostatnia opcja, otwieranie kluczem nie działa od momentu zakupu samochodu(wiem, zaniedbałem to gdyż sądziłem, że dwa sposoby na otwarcie go wystarczą).
Dodam, że to focus HB.
Więc pytanie moje jest konkretne.
Czy istnieje możliwość dostania się do tych kabli bez siłowego otwierania bagażnika?
Wiecie, nie chciałbym czegoś uszkodzić w zamku klapy.
Pozdrawiam
|