Bump:
Cytat:
|
Mi to bardziej na usterkę elektryczną wygląda. Tak jak pisałem, posprawdzać napięcia przy kręceniu, może zaczął głośniej chodzić ze względu na wtryski (może to coś z nimi)?
Żeby rozrząd przeskoczył musiałbyś coś zrobić - wsadzić dwójkę zamiast czwórki, udławić silnik, czy coś w tym stylu. Zrobiłeś coś takiego?
Na auto narzekasz, ale ciekawe jaką ma przeszłość. Niestety niektóre samochody już swoje wysłużyły (mimo, że w Polsce mają zawsze przebieg 180 kkm) i trzeba o nie trochę zadbać (albo nie kupować szmelcu i się potem dziwić - jak chcecie to opiszę jakie MK3 nam wciskali zanim kupiliśmy to srebrne z avatara)...
|
powiem szczerze ze nie mam narazie powodow do narzekan bo ogolnie auto bardzo zadbane i nie ma na liczniku 185000km jak wiekszosc... ma na liczniku 300.000km (narazie zakup z wymiana silnika kosztowal mnie w sumie....ze 3 tys zl) i mimo tego przebiegu wnetrze jest prawie jak nowe, blacharsko tez stan bdb i wyglada ze bezwypadkowy, wymienialem w nim silnik bo nabylem go z uszkodzonym silnikiem (urwany korbowod) silnik kupilem z przebiegiem 90tys km na pisemnej gwarancji (450zl kosztowal silnik a za sama glowice wzialem 350zl ze starego silnika no i 120zl na zlomie za blok i aluminium no i 700zl za katalizator
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i faktycznie jak zdjalem pokrywe zaworow i rozrzadu to wyglada jak nowy, stary w srodku wygladal jakby byl smołą zalany a ten czysciutki jak nowy i po wymianie faktycznie chodzil jak nowy jak nie diesel... ale to nie trwalo dlugo bo pewnego razu po zgaszeniu nie odpalil na rozrusznik tylko z plaka, ale mimo to kopa mial potężnego, gosc krotko przed awaria regenerowal pompe i wtryski (gwarancja) wczoraj jak sprawdzalem ustawienie rozrzadu zauwazylem ze w jednym miejscu wylamany jest jeden ząbek ten na dwumasie od czujnika walu a jeden jest tak jakby przygięty, bylem na kompie i mam blad czwartego wtrysku a co dziwne to jak wykrecilismy wtryski, przykrecilismy je do rurek to podczas krecenia rozrusznikiem tylko 3 wtryski dzialaja trzeci w kolejnosci wogole nie podawal paliwa, pozostale 3 ładnie rozpylały, tylko jakim cudem po wkreceniu do silnika i odpaleniu na plaka silnik chodzi na wszystkie garki tylko ma mula teraz bo mruga caly czas sprezynka (zapalila sie przy depnieciu pedału gazu w podłoge) z rana jak odpale to... masakra, nie wchodzi na obroty, kopci jak parowoz, jak sie rozgrzeje to dymnica ustaje,