Temat: [Mondeo 2007-2014] Podświetlenie przestrzeni na nogi z tyłu
View Single Post
Stary 12-05-2013, 21:09   #1
miszelos
ford::average

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 Titanium FL
Silnik: EcoBlue 2.0 190KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Podświetlenie przestrzeni na nogi z tyłu

Witam,

Od dłuższego czasu męczyła mnie myśl o założeniu podświetlenia na nogi pasażerów z tyłu i w końcu się wziąłem...
Efekty jak na zdjęciach. Jestem zadowolony, fajnie to wygląda i przede wszystkim jest praktyczne.
Wykorzystałem do tego oprawki:

http://www.galerieallegro.pl/zdjecia...1402208/1#zdj3

Stwierdziłem, że będą to żarówki jako że z przodu miałem oryginalne oświetlenie na żarówkach i ciepłe światło żarnika mi odpowiadało.
Do zamocowania posłużyły mi dwie opaski zaciskowe tzw. ZIPy.
Znalazłem pod siedzeniem okrągłe otwory w metalowym spodzie siedziska i przez nie przewlekłem opaski zaciskając je na obudowie oprawki.
Żarówki w oprawkach kątowych skierowałem w dół.
Przewody zasilające (dł. ok. 120cm) ukryłem pod poszyciem podłogi i doprowadziłem do żarówek oświetlenia w przedniej części przylutowując je do kabli i zabezpieczając taśmą izolacyjną. Ten etap jest najwredniejszy, ponieważ wymaga nagimnastykowania się, schylania i stabilnej pracy rąk podczas dołączania.
Czas pracy: nie spinając się ok. 1h

A oto efekty:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Następny pomysł do realizacji to lepsze oświetlenie bagażnika.
Pozdrawiam,
Michał

Ostatnio edytowane przez miszelos ; 12-05-2013 o 21:11
miszelos jest offline   Odpowiedź z Cytatem