Temat: [Focus 2004-2008] Wymiana PRZEŁĄCZNIKA ŚWIATEŁ
View Single Post
Stary 13-05-2013, 01:44   #8
Teisejas
ford::advanced

Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wymiana PRZEŁĄCZNIKA ŚWIATEŁ

Cytat:
Napisał jumka03 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie wiem do konca co podlacze(jesli podlacze)
Wiem, że nie o to było pytanie ale moja rada jest taka żebyś sobie nawet głowy nie zawracał halogenami a kasę zainwestował w markowe dzienne. Halogeny w FF II przed FL (czy jest inaczej po FL nie wiem) to nieporozumienie i jedynie element stylistyczny. Wcześniej miałem Fiata Grande Punto i tam to rzeczywiście były światła przeciwmgłowe- elegancko doświetlały pobocze i przestrzeń przed samochodem. W FF po zakupie włączyłem halogeny ...i nic. Wyszedłem zobaczyć co i jak. Światła działały i oświetlały przestrzeń przed zderzakiem, której ze środka nawet nie widziałem. Podniosłem je, ale niestety możliwości żarówki H8 35W i z takim odbłyśnikiem są mizerne. Ostatecznie ustawiłem je tak żeby oświetlały widzialną z miejsca kierowcy przestrzeń (~1m), której zasadniczo nie oświetlają jeszcze światła mijania- tylko wtedy widać że w ogóle działają. Szczerze irytują mnie te światła i to tym bardziej, że w okolicy w której mieszkam gęste mgły w okresie jesienno-zimowy to regularność (i tylko to powstrzymuje mnie przed ich zastąpieniem dziennymi).
Uważam, że założenie w te miejsca świateł dziennych (które w FF przed FL jest jedynym sensownym miejscem na montaż DRL) jest milion razy bardziej sensowne- będzie wizualnie efektowne i nade wszystko funkcjonalnie.

Przepraszam za OT, ale zrobiłem to w dobrej wierze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teisejas jest offline   Odpowiedź z Cytatem