Temat: [Galaxy 2000-2006] Diagnostyka VAG
View Single Post
Stary 13-05-2013, 09:23   #989
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Błąd 1314 co oznacza?

Cytat:
Napisał miketg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyskakuje błąd o takim numerze 1314 ale bez komentarza co on oznacza. Pokopałem na forum trochę i znalazłem że to "sterownik silnika magistrala can brak sygnału". Ktoś może mi wyjaśnić jak dla policjanta o co się rozchodzi?
To jakis błąd sporadyczny, nie masz szyby CAN, wykasuj i OK! Zobacz czy błąd powróci.
Czy nie pomyliłeś sie w spisaniu numeru błędu?

Cytat:
Napisał Poswiat67 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam wszystkich forumowiczów.

Wymieniałem dziś czujnik o nazwie presostat ponieważ wyświetlał się błąd 16916.
Czy po wymianie powinienem wykasować błąd ??

16916 - 4214 Czujnik ciśnienia klimatyzacji AC - niski sygnał
Błąd wskazuje raczej na zbyt małe ciśnienie czynnika w układzie klimatyzacji lub jego brak.
Dlaczego wymieniałeś ten czujnik, czy nie reagował na właściwe cisnienie w układzie i nie włączał kompresora i wentylatorów? Czy jest nabita odpowiednia ilość czynnika?
I co po wymianie wszystko OK?
Jesli usterka została usunieta, a układ klimat. dzała normalnie, to błąd jest zapisany w pamieci sterownika, ale nie przeszkadza we właściwym dzałaniu układu. Można kiedyś wykasować jego historię...

Ostatnio edytowane przez Stefano ; 13-05-2013 o 09:37
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem