Cytat:
Kolego wrzoch może opowiesz wrażenia po wyciszeniu grodzi czy faktyczni mniej słychać silnik? ja jestem po wyciszeniu bagażnika i wiem ze na tym nie skończę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
Ja jestem przed wyciszeniem bagażnika, ale coraz bliżej mi do tego. Nie mogę się tylko zdecydować na materiał. Po oklejeniu boczków wszystkich filcem od spodu resztki kleju czułem chyba przez miesiąc. Jakby mnie wtedy policjanty zatrzymały, to bym poszedł siedzieć za jazdę po kleju pewnie, dlatego chciałbym coś co nie śmierdzi przez miesiąc.
Jeśli chodzi o podszybie, to różnica jest. Może nie taka jak różnica pomiędzy jazdą z podszybiem i bez podszybia (polecam taki eksperyment, chociaż nie ma do czego przymocować zbiorniczka płynu hamulcowego). Ucicha góra silnika, w sumie to nic się z hałasem nie zmienia, ale mniej go dochodzi do środka.
Jeszcze muszę okleić plastiki, bo to jednak w jakiś sposób drga, rezonuje i przenosi hałas, a po podklejeniu matami powinno te własności stracić. Ogólnie, to kombinuję jak by to podszybie usztywnić, bo inżyniery Fordowe skopały to niemiłosiernie. Jak widzę jak przylega do szyby, to mnie trafia.