View Single Post
Stary 15-05-2013, 00:41   #251
msowi
ford::average

Imię: Marcin
Model: Mondeo MKV
Silnik: 2,0 TDCI 180KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Czujniki parkowania (cofania) - jakie wybrać?

Cytat:
Napisał oobe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli chodzi o kombi i o tył to jak zdejmiesz zderzak to zobaczysz miejsce gdzie wchodzą do samochodu kable (po lewej stronie). Analogicznie po prawej stronie samochodu będzie takie miejsce, które wystarczy rozwiercić i włożyć jakąś przelotkę. Na pewno jak zdejmiesz zderzaj to zobaczysz. I tamtędy wejdziesz do środka (musisz rozebrać boczek). I tam już musisz się pomęczyć i ciągnąć kable razem z innymi (też tam są od sterowania światłami i ewentualnie gniazda zapalniczki).
A z przodu jest przelotka gdzie leci kupa kabli.. ja w tej przelotce wywierciłem otwór i puściłem tym otworem kable pod schowek gdzie jest kupa innej elektroniki.

Ja puszczałem z prawej bo ciągnąłem do przodu do prawej strony więc był to krótszy odcinek.. Nie stykło by mi kabli żeby pociągnąć jeszcze po skosie..

Nie trzeba wiercić. W kombi jest zaślepka z lewej strony widoczna od spodu na wysokości lampy bez zdejmowania zderzaka. Wystarczy ją wyjąć, zrobić dostęp do żarówek lewej lampy. Następnie za pomocą drutu przeciągnąć przewody (trochę gimnastyki, przyda się pomoc)Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
msowi jest offline   Odpowiedź z Cytatem