kontynuując temat....
Zaczęło mi strasznie buczeć przy kręceniu kierownicą na sam koniec jazdy, przy parkowaniu. Tak nagle, bez wcześniejszych objawów. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu to samo. Nie kręciłem już zbyt wiele.
Spojrzałem w zbiorniczek bo pomyślałem, że mam jakiś wyciek i zaciera się pompa, a w zbiorniczku pełno i piana na wierzchu...
więc tak...
zabrałem się za naprawę sam po przeczytaniu postu, że zestaw naprawczy do pompy wspomagania kosztuje tylko 12zł za łożysko i po 7zł za dwa uszczelnienia.
forumowicz
mondeonik
Cytat:
|
łożysko w pompie 6202 a simering 15x24x6
|
Cytat:
Koszt naprawy:
łożysko - 12 zł
simering - 2 x 7 zł razem 14 zł
olej ATF 22 zł
do tego dwa popołudnia i jeden zbity palec.
|
pompę wody razem z pompa wspomagania wymontowałem dzięki uprzejmości kolegi, który zaoferował garaż. Jutro zamówię łożysko i uszczelnienia i mam nadzieję, że przyniesie to efekt. Olej był już czarny, zaleje nowy. Pasek spękany, dam nowy, napinacz i rolka żyją - zostawię to co jest. Pompy chodzą swobodnie, ale jest wyczuwalny lekki luz. Jutro rozłożę na części pierwsze i będę wiedział więcej. Mam tylko pytanie co do tej nakrętki po stronie ciśnieniowej:
https://www.youtube.com/watch?v=vKPyIHMtcyE
chodzi o to że początkowo myślałem, że jest to jeden element, ale okazało się, że jednak nie. To ma tak chodzić i luźno się obracać?
wycieku przy tym nie było, nie wiem jak będzie jak złożę całość...
Nie mogłem rozkręcić tych dwóch elementów - jest sens to robić?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.