Odp: Szarpanie przy 2 tys obr 1.8 TDCI dodajac gazu jest ok
Witam Forumowiczów,
W styczniu 2013 kupiłem Focusa kombi Mk2 FL z silnikiem 1,8 TDCI i przebiegiem 69500 km. Na jeździe próbnej wypadło wszystko w porządku. Po zakupie i przemieszczaniu po mieście okazało się, że w zakresie obrotów 1500-2000 silnik pracuje nierówno i szarpie. Szarpnięcia pojawiały się tylko na rozgrzanym silniku. Na zimnym chodził idealnie. Znajomy mechanik stwierdził, że trzeba zrobić próbę wtrysków. Z braku czasu odwlekałem ten test, ale w międzyczasie zgłosiłem się do autoryzowanego serwisu w Sosnowcu. Po pełnej diagnostyce wyszło, że uszkodzony jest zawór EGR. Ponowna próba wykazała to samo. Zdecydowałem się więc na wymianę - koszt 3580 zł.
Wczoraj dokonano wymiany zaworu i po odebraniu z serwisu okazało się, że szarpanie pojawia się w dalszym ciągu, ale w trochę mniejszym stopniu. Dzisiaj rano zgłosiłem się ponownie do serwisu. Po około 30 minutach poproszono mnie o jazdę próbną, na której okazało się, że wszystkie objawy zniknęły. Co ciekawe, samochód reaguje także natychmiast na pedał gazu, nawet przy delikatnym naciśnięciu i troszeczkę ciszej pracuje. Wcześniej zdarzało się taka mała "czkawka".
Co poprawiło pracę silnika? Wgrano najnowsze oprogramowanie, chyba sprzed dwóch dni.
Z silnikiem to na razie tyle, czeka mnie teraz wymiana dwumasy...
|