Temat: [Focus 2004-2008] automatyczne ryglowanie drzwi w mk2
View Single Post
Stary 20-05-2013, 18:21   #8
Andrzej_K
ford::professional

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: automatyczne ryglowanie drzwi w mk2

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie - nie ma żadnych "sztuczek" na włączenie autoryglowania. Tylko przez komputer - najprościej ELMconfigiem.
Dzisiaj dotarł do mnie działający ELM. Chciałem włączyć chwilowe spalanie (już jest) i autoryglowanie drzwi. Wg. ELMconfiga miałem tę opcję włączoną. Zmieniłem prędkość z 7 km/h na 30 km/h i w drugiej zakładce aktywację (czerwony krzyżyk) Po "zaptaszeniu" aktywacji "odszarzyły" się dwie podopcje: 1. Możliwość blokady przez użytkownika i 2. Automatyczna blokada drzwi po otwarciu.

Jednego i drugiego nie rozumiem. Co użytkownik może zablokować? Pkt 2 się przestraszyłem i nie zaznaczałem. Często się zdarza że otwierając samochód kładę kluczyk na siedzeniu i np. idę do bagażnika. Jeśli w tym czasie drzwi automatycznie się zablokują to... jestem beż kluczyka. Chyba że coś źle rozumuję? Co daje/włącza zaznaczenie tych dwóch opcki?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg gem2x.jpg (87.6 KB, 890 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg GEM 1.jpg (96.5 KB, 680 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg GEM 3.jpg (92.2 KB, 625 wyświetleń)