Temat: [Focus 2004-2008] automatyczne ryglowanie drzwi w mk2
View Single Post
Stary 20-05-2013, 22:32   #9
Teisejas
ford::advanced

Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: automatyczne ryglowanie drzwi w mk2

Faktem jest, że opcje w ELMConfigu są opisane skrótowo i nie zawsze wiadomo o co chodzi.

Ale do rzeczy, ustawienie na pierwszym ekranie konfiguracji GEM parametru prędkość, przy której zadziała autoryglowanie drzwi nie oznacza, że funkcja ta jest aktywna (każdy ma w tym miejscu wpisane domyślnie 7 km/h i zmiana tej wartości samo w sobie nic nie zmieni). Niezbędne jest zaznaczenie opcji na drugiej stronie konfiguracji: Autolocking (main configuration parameter) i Autolocking enebling by customer - z tego co pamiętam też włączałem je na raty i dopiero zaznaczenie tych obydwu opcji uaktywniło autoryglowanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Natomiast opcja Autolocking with Re-Autolocking powoduje, że w sytuacji, gdy po automatycznym zaryglowaniu, któreś drzwi zostaną otworzone (np. wysiądzie któryś z pasażerów) to otwarte drzwi zostaną ponownie zaryglowane jak prędkość znowu przekroczy zdefiniowaną wartość- bez tej opcji drzwi zostałyby automatycznie zaryglowane dopiero po ponownym uruchomieniu silnika. Odznaczenie tej opcji mija się w zasadzie z celem stosowania autoryglowania.

Ja mam zaznaczone wszystkie te opcje i autoryglowanie działa jak należy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teisejas jest offline   Odpowiedź z Cytatem