View Single Post
Stary 21-05-2013, 00:05   #20
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Alternatywny wyświetlacz temperatury czy da się zamontować

Cytat:
Napisał Seboss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi również brakowało termometru, więc kupiłem moduł 2 x 16 znaków (temp. zewnętrzna i wewnetrzna, czas, data, monitor napięcia w instalacji, regulacja podświetlania). , do tego ramkę lcd i ramkę nad radio, trochę pracy chałupniczej i całość wyszła jak na foto.
Koszt trochę niższy niż u Jacka ale też nie mało:

- moduł termometru: 89,00zł + 9,70zł przesyłka = 98,70
- ramka lcd: 46,00zł + 12,30zł = 58,30zł
- ramka nad radio: 9,00zł + 11,5zł =20,50zł

Razem 177,50zł, do tego koszty montażu (peszel, klej, kostka, przewody) i 200zł z budżetu ubyło, ale było warto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bardzo ładnie! Cenię pomysłowość i pracę!

Są juz gotowe termometry za 20-50 zeta z podswietleniem i z temperatura wew. i zewn. jak również z godziną, podobych gabarytów tylko wmontowac.

Moim zdaniem lepszym rozwiazaniem jest oryginalny fabryczny FIS w liczniku, czyli wyświetlacz z komputera pokładowego z szerszym niż to MENU; spalanie chwilowe, spalanie średnie, średnia prędkość, przejechane w danym czasie kilometry, czas jazdy, dystans do CPNu i to w dwóch wersjach. w czasie ostatniej jazdy i z przejechanych ostatnich 2 tys km. A jeszcze miałbyś na tym FIsie temperaturę zewn., RDS z radia i informacje z nawigacji. Zapomiałem o waznych komunikatach z samego samochodu, typu; zużyte klocki ham. płyn do wycieraczek, informacje z silnika, rezerwa paliwa ...Jesli pełny Fis to dochodzą dodatkowo dwa wskazniki; temperatura oleju i voltomierz
Za 250-300 zeta zmieniasz licznik z manetką od wycieraczek i masz to co wyżej, chyba byłoby lepiej, masz to to czutelne na desce, a tutaj musisz odrywac wzrok na prost i zerkać na małe cyferki z boku pod radiem, trochę to niebezpieczne.
Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez Stefano ; 21-05-2013 o 00:17
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem