Cytat:
|
Niby tak, ale spróbuj (jeżeli nerwowo wytrzymasz) pojechać autostradowo max. 90 km/godz. Gwarantuję ci, że spali góra 6,5 l.
Tylko czy to ma sens...
|
Tego faktycznie nie próbowałem. Najniższe spalanie jakie uzyskałem po spaleniu 1 zbiornika to było równe 6.9 litrów. Jazda autostradą ~110 km/h, ładunek rzędu 250 kg... zresztą mając takie widoki komu by się chciało spieszyć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Doładowanie na pakę 1.5 t ładunku zwiększyło spalanie w stopniu ledwo co zauważalnym. Zauważalne było jedynie szybsze, niemal że momentalne zwąchiwanie przez Osiołka wzniesień... no ale w Alpach to nie ma zmiłuj. Czasem 20 km jedziemy pod górę o znacznym pochyle.
Cytat:
|
Co do tych dodatków typu ceramizer - czasami to faktycznie działa. Do paliwa nie lałem, ale wlałem do przekładni automatycznej w której blokował się zawór w płycie rozdzielacza hydraulicznego - i po 5-ciu latach walki problem całkowicie zniknął w ciągu dwóch dni. Więc czasami przez dodanie takiego środka do paliwa także coś można zyskać...
|
Do oleju nigdy nie stosowałem żadnych dodatków i nie zamierzam.
Xeramik dolewałem w zimie i zauważyłem wyraźną poprawę wydajności. Zero dymienia, poranny odpał od strzała... a skoro w zimie mu pomagała to czemu nie serwować tego dodatku i latem. Z pewnością nie szkodzi.