jeśli chodzi o automatyczne zamykanie przy zadanej prędkości, u mnie lipa. Podaję namiary na wersje mojego GEMA:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1) Wklepałem sobie prędkość 30km/h w zakładce GEM->Page1->Autolock if vehicle.... (na zdjęciu to odczynane fabryczne ustawienie) i zapisałem, potem zakładka page 2
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2) w zakładce GEM->Page2 zaznaczyłem 3 ptaszki:
- autolocking (main configuration parameter)
- autolocking enabling by customer
- autolocking with Re-Autolocking
fabryczne:
zapisane:
3) wgrałem do sterownika GEM, zrestartował,
po czym aby upewnić się czy zaptaszkowane opcje zostały wgrane zrobiłem read from GEM i nie wgrało się ustawienie (odczytałem z GEM jako nieodptaszkowane):
4) odczytałem błędy w GEM - NO DTC i wgrałem jeszcze raz z zaptaszkowaniem:
5) odczytałem z GEM i dalej to samo, tzn. zaptaszowane:
- autolocking (main configuration parameter)
- autolocking with Re-Autolocking
i odptaszkowane
Proszę o proady co nie tak robię, ewentualnie czy może coś z GEM em nie tak?