View Single Post
Stary 23-05-2013, 12:40   #11
prsp
ford::average

Imię: Paweł
Model: Mondeo Titanium MK5 kombi
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM z PowerShift
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Polonizacja menu i lektora TravelPilot NX oraz FX

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to jedziemy dalejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Polski lektor na nośnikach map jest od bardzo dawna i z tym nie ma dodatkowych kosztów (dla Blaupunkta) - jest tylko problem z modyfikacją softu w celu umożliwienia wyboru tej wersji lektora. ...
Wczoraj dzwoniłem do Rumii do wiadomej f-my i pytałem o szczegóły, ceny polonizacji itd.
Interesowało mnie, czy gdy już posiadam oryginalną mapę DVD 2013, to czy cena polonizacji będzie odpowiednio niższa?
Odpowiedzieli mi, że nie. Nadal będzie 1000zł, bo ta moja oryginalna płyta się nie nadaje, muszą włożyć swoją oryginalną płytę i dopiero wtedy wszystko zadziała. Ewentualnie moją DVD mogą wziąć w rozliczeniu za 300zł.

Zadałem już to retoryczne pytanie w wątku "Nawigacja Blaupunkt NX SP5.1", tzn, czy w takim przypadku oznacza to, że Blaupunkt wydał dwa rodzaje "oryginalnych" płyt? Z polskim lektorem i bez lektora, dla firm polonizujących i dla ASO? Oczywiście w to mocno wątpię i jest to jakaś bzdura... no i tak sobie gdybam.
Bo jeżeli faktycznie język polski jest na każdej płycie DVD, tylko trzeba go "odblokować" przy pomocy np ServicePacka, to oznacza, że ta usługa polonizowania, polegająca również na dodawaniu płyty DVD z mapami to w 50% jakaś ściema?!
prsp jest offline   Odpowiedź z Cytatem