View Single Post
Stary 24-05-2013, 15:02   #55
enjoypoznan
ford::professional

Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: 1.8 benzyna DURATEC - SKAZANY NA BRANIE OLEJU?

No właśnie. Bo za dużo czytasz forum. Wejdź proszę na forum Audi/VW to się zszokujesz.

Silniki benzynowe 1.8 i 2.0 w mk3 to trochę inne konstrukcje niż w mk2. Nowsze. A że nowsze nie zawsze znaczy lepsze to już inna para kaloszy.

Ja też miałem obawy przed zakupem mondka. A po ponad pól roku użytkowania i przejechania całkiem sporego dystansu nie żałuję ani trochę. Póki co jestem bardzo zadowolony.

A wracając do tych silników. Z braniem oleju jest różnie. Mnie nie bierze w ogólę. Innym bierze trochę. A u jeszcze innych zre 1L na 1000km.
Z klapkami również można sobie łatwo poradzić.

Naprawdę nie ma co sugerować się forum bo jakby tak patrzeć to żadnego auta by się nie kupiło. Każda marka ma słabe strony. I nie ma co wierzyc w mity że niemieckie czy japońskie nie psują się w ogóle. Wszystkie auta co mają już z dekade na karku czasami mają fochy.

Nie mniej jednak branie oleju to bolączka duratec-ów. I tutaj koszta mogą być trochę większe. A reszta rzeczy w tym klapki to pikuś.

Ale to i tak jest pryszcz w porównaniu do cudów w TDCI. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A jeszcze o duratecu. To reszta jest standardowa. Czasami komuś padnie cewka. Inny jegomość zaś uskarża się na kłopoty z silniczkiem korkowym. Ale to są rzeczy które nawalają w każdym aucie i każdej marki.

FORD - nigdy mnie nie zawiódł.

Ostatnio edytowane przez enjoypoznan ; 24-05-2013 o 15:06
enjoypoznan jest offline   Odpowiedź z Cytatem