Ford Focus 1,6 tdci 109km, 2006 - proszę o poradę w kupnie
Witam szanownych forumowiczów!
Mam pilną prośbę o poradę dotyczącą autka, które zamierzam zakupić.
Mam możliwość kupna auta jak w temacie:
Ford Focus mk2
Rocznik: 2006
Przebieg: 33000 km (sprawdzony i 100% pewny)
Pojemność: 1,6 diesel 109km (z FAP o ile dobrze się orientuję)
Model: Ghia
Opis:
Autko zakupione w niemczech w salonie przez starsze małżeństwo. Jeżdżone przez pierwszy rok w niemcach, później resztę życia w Polsce. Stali właściciele, bardzo dbający o auto - jest bardzo zadbane i wychuchane w środku. Silnik pracuje równiutko i bardzo cicho, a do tego jest dość dynamiczny. Jednym słowem, widać że jest bardzo zadbane. Właściciele to znajomi rodziny, stąd też wiem że auto nie bite, przebieg pewny, wszystko cacy.
W aucie opony letnie na forowskich alufelgach, opony zimowe na stalowych felgach, wyposażenie jak w modelach Ghia:
- automatyczna klimatyzacja dwustrefowa
- tempomat
- komputer
- czujniki deszczu
- pełna elektryka okien, listerek i fotela (na pewno kierowcy, nie wiem jak z pasażerem)
- podłokietniki z przodu i z tyłu
- dodatkowy schowek na desce
- klimatyzowany schowek pasażera
- czujnik zmroku (czy jak to się nazywa, w Polsce i tak niezbyt ważne bo światła cały dzień)
- matowe wykończenie deski (niby jakieś na zamówienie)
- oryginalne radio (tutaj co prawda na kasety bo starsi ludzie uważali że to spoko - ale mi to nie przeszkadza bo i tak głównie słucham radia albo od biedy transmiter pod gniazdo zapalniczki można podłączyć)
Ogólnie jak to mówią "full wypas" aczkolwiek faktycznie fajnie wyposażone i zadbane.
To o co was proszę to rada odnośnie ceny. Parka chce za te foczke 25.000 zł i nie ma miejsca na negocjację. Mi instynkt podpowiada, że mimo wszystko warto (chce je dla siebie, nie na handel ani nic) ACZKOLWIEK proszę o opinię!
Z góry dzięki i życzę wszystkim bezawaryjnej jazdy!
|