Odp: Zaślepienie EGR, jakie konsekwęcje?
Witam. Czytam wszystkie posty dotyczące zaślepienia nikomu niepotrzebnego zaworu (oprócz "zielonych") za kilka setek i celem podsumowania wielu wypowiedzi proszę o potwierdzenie bądź zaprzeczenie czy dobrze zrozumiałem posty bardziej doświadczonych kolegów. Jestem już po wycięciu DPF-a (żałuję, że dopiero teraz) ale pozostała mi szeroko opisywana zacinka przy obrotach 1700-2000 i nieco mułowate rozpędzanie w pewnym zakresie obrotów. Według wszystkich tych objawów wyczytałem, że wskazuje to na zabrudzony EGR. Dodam jeszcze, że jak tylko pogonię chwilę auto na trasie to przez jakiś czas lepiej zbiera się przy jeździe po mieście i jakby rzadziej się dławił. Nigdy nie pojawił mi się błąd dotyczący EGR-a. Jedyne z czym się dotąd spotkałem przed wycięciem DPF-a to "awaria układu silnika", tryb serwisowy i błąd P242F. Wnioskuję zatem, że EGR jeszcze nie umarł i nawet ma się nieźle tylko się czasami zacina.
Pytanie brzmi: czy w powyższych okolicznościach dobrze rozumiem, że jak go wyczyszczę i założę zaślepkę z alletanio to błąd nie będzie mi się pojawiał i jedyne co mnie spotka to korzyści opisane przez kolegów kilka wpisów wcześniej? Czy taki zaślepiony zawór nawet jak się zepsuje to wywali błąd czy nie? Czy taki błąd to tylko napis w stylu "awaria układu silnika" czy od razu równocześnie tryb serwisowy? Pytam, bo mam zamiar go zaślepić i pojechać foczką na wakacje i mam wątpliwości czy tylko wyczyścić czy jeszcze zaślepić.
|