Temat: [C-MAX 2003-2007] Światła dzienne w naszych autach
View Single Post
Stary 28-05-2013, 19:59   #422
Ford c-max 1981
ford::average

Imię: Martin
Model: Ford Kuga MK3
Silnik: 2.5 ltr 225KM
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Światła dzienne w naszych autach

Cytat:
Napisał tedii Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Dokonałem zamiany halogenów na ledy ponad rok temu i jestem zadowolony. Zrobiłem to podobnie jak kolega z fotorelacji. Zastosowałem jednak dodatkowo dwa rozwiązania: 1- włączyłem się dodatkowo w istniejącą instalację przeciwmgielnych, co spowodowało że kontrolka halogenów świeci jako dzienne. Oczywiście po włączeniu mijania kontrolka gaśnie a zapala się kontrolka mijania, czyli mam podgląd czy świecą dzienne i kiedy następuje przełączenie świateł. Dodatkowo w każdej chwili mogę załączyć ledy tak samo jak halogeny. 2- zdarzyła mi się sytuacja że samochód musiał być zapalony (ogrzewanie) a nie wskazane było włączone żadne światło zewnętrzne ( Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Po oględzinach uznałem że trudno jest przeciągnąć kable z komory silnika do środka aby zastosować jakiś wyłącznik dziennych w razie sytuacji awaryjnej.Wykorzystałem pilot i odbiornik radiowy ze alarmu mojego starego samochodu, który był montowany dodatkowo. odbiornik w komorze silnika podłączyłem także w plus "po kluczyku" aby nie czuwał przy zgaszonym silniku, a mały pilocik mam w środku. pozdrawiam

Moze kolega ma jakies fotki jak swieca w dzien ledy?? Chodzi mi o intensywnosc czy jest sie widocznym?? No i jakiej firmy sa te ledyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ford c-max 1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem