Pompa paliwa pod napięciem przestaje działać
Witam,
Mam dość nietypowy problem z pompą paliwa, a nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania tego problemu.
Postaram się opisać problem dość skrupulatnie, tak aby nie przeoczyć czegoś co może pomóc w jego rozwiązaniu.
Gdy schodzę rano do samochodu, po przekręceniu kluczyka w stacyjce, słychać charakterystyczny dźwięk przekaźnika pompy i od razu po nim załączaną pompę. Pewnego dnia po przejechaniu kilkunastu kilometrów, samochód zgasł, i było już tylko słychać sam przekaźnik. Czekając 20min na znajomego, pompa znów odżyła, i tym razem mogłem przejechać kilka kilometrów, zanim znów przestała działać. Dziś na tej pompie mogę przejechać już tylko kilkaset metrów – ale zawsze po odczekaniu kilkudziesięciu minut, pompa zaczyna działać.
Kupiłem nową pompę, jakiś tani zamiennik, miała troszeczkę inne gniazdo, ale po m małej przeróbce (niestety utrata gwarancji) pompę udało się zamontować.
Po kilku dniach, nowa pompa zaczęła zachowywać się dokładnie jak ta stara. Zdenerwowany, zacząłem szukać problemu w innym miejscu. Podpiąłem dwa przewody do samej pompy i wyprowadziłem je z baku do multimetru, który położyłem sobie na przednim siedzeniu.
Po nocy (bo pompa wtedy działa na dłużej) wybrałem się na przejażdżkę...
Po przekręceniu kluczyka, pompa dostaje ~12,4V i gdy tylko się załączy, przekaźnik odcina napięcie. Po zapaleniu samochodu, napięcie idzie na pompę non-stop i w zależności od prędkości samochodu waha się między ~12,4V a ~13,2V. Gdy pompa przestaje działać, napięcie nadal jest podawane – nie ma żadnej przerwy, ani żadnych innych problemów z zasilaniem. Teraz po przekręceniu kluczyka słychać przekaźnik, który podaje 12V, ale już nie załącz się pompa – gdy pompa się nie załącza przekaźnik nie przestaje podawać napięcia.
Dziś obie pompy zachowują się dokładnie tak samo.
Pytanie:
Czy miałem pecha i trafiłem na fabrycznie wadliwą pompę?
Czy może w pompie jest wyłącznik termiczny, a sama pompa przegrzewa się z jakiegoś powodu z nią niezwiązanego?
Symbol pompy fabrycznej
F1DUA3A
silnik 1.3 endura-e
Będę wdzięczny za każdą sugestię.
|