View Single Post
Stary 29-05-2013, 11:30   #831
Hansolo
ford::expert

Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał jas!ek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam znany problem braku sygnału GPS. Choć mój przypadek jest chyba trochę niestandardowy, bo co jakiś czas (choć tylko przy deszczu) GPS jednak postanawia zadziałać.

W każdym razie próbuję właśnie wyszukać antenę zastępczą, ale nie znajduję nic posiadającego w opisie miniFAKRA. Wszystkie anteny są opisane jako FAKRA. W życiu nie widziałem tych złącz na oczy, więc nie wiem, czy to jest to samo (w sensie FAKRA + MDF = miniFAKRA). Podpowiedzcie proszę jak to wyszukać?

Drugie pytanie - ktoś pisał kiedyś, ze kluczyki do wyjęcia NXa można nabyć na Allegro za grosze. Też nic takiego nie mogę znaleźć. Ale też nie bardzo mam pomysł jakimi słowami kluczowymi szukać... Tu też bym prosił o podpowiedź lub linka.
Może odkręć stopkę i zajrzyj do niej. Skoro działa po deszczu, to może woda daje przewodzenie prądu pomiędzy zerwanymi kabelkami, czy coś ? Wystarczy zlutować. To tylko moje dywagacje.
Hansolo jest offline   Odpowiedź z Cytatem